Acasă Cool Dieta Speed Keto Permite Doar o Masa pe Zi: Ce ar Trebui...

Dieta Speed Keto Permite Doar o Masa pe Zi: Ce ar Trebui sa Stii

speed keto

Dieta Speed Keto combina ketoni cu postul intermitent. Iata ce au de spus expertii despre beneficiile si posibilele riscuri asupra sanatatii ale acestei diete.

  •  Speed Keto este o dieta cu continut ridicat de grasimi, menita sa te introduca mai repede intr-o stare de ardere accelerata a grasimilor numita ketoza;
  • Speed Keto combina ketoza cu postul intermitent, cand mananci doar o masa pe zi;
  • Expertii spun ca dieta Speed Keto nu este sustenabila pe termen lung si poate fi nesanatoasa pentru anumite persoane.

Evanghelistii au propagat dieta cu multe grasimi si putini carbohidrati drept un stil de viata. Dar pentru majoritatea persoanelor, dieta keto este restrictiva, fiind greu de urmat.

Acum Speed Keto, o forma mai extrema a dietei keto, a ajuns pe podiumul dietelor.

Ce mai noua forma a dietei keto promite sa integreze o versiune controlata a postului in sistemul de ardere rapida a grasimilor a corpului.

Este normal pentru oameni sa combine dieta keto cu postul intermitent, de obicei in proportie de 16:8, ceea ce inseamna ca o persoana mananca o singura data intr-un interval de 8 ore in fiecare zi si posteste timp de 16 ore.

Speed Keto o duce si mai departe aceasta dieta, indicand doar o masa pe zi. Masa trebuie sa fie aprobata de dieta keto, bineinteles.

O posibila scadere in greutate este prima ispita pentru majoritatea curiosilor de dieta keto.

S-a descoperit si faptul ca scade riscul de diabet, boli cardiace si cancer, insa in cazul altor persoane poate avea efecte negative asupra sanatatii.

Am rugat doi experti in nutritie sa isi arunce o privire asupra protocolului de beneficii si pericole ale dietei Speed Keto si sa raspunda la intrebarea: Ai incerca aceasta dieta?


Ce este dieta Speed Keto?

Dieta Speed keto este un mijloc de a atinge mai repede starea de ketoza si a fost creata de Harlan Kilstein, care este nu doar un profesionist in medicina profesionala sau de nutritie, ci un coach.“ a spus Cynthia Thurlow, NP, specializata in nutritie si post intermitent.

Programul Speed Keto este asemanator cu dieta traditionala keto in sensul ca necesita ca persoanele sa urmeze o un regim alimentar cu un continut ridicat de grasimi si scazut de carbohidrati.

In mod similar, concentreaza tot pe introducerea corpului in stare de ketoza, o stare metabolica care are loc cand corpul tau arde grasimea in loc de glucoza pentru a obtine energie.

Cand corpul tau este in ketoza, devine de fapt o masina de ars grasimi, de unde si reputatia dietei keto, ca fiind un instrument de scadere in greutate.

Care este diferenta la Speed Keto? Ai voie sa mananci doar o masa pe zi. Masa trebuie sa respecte protocolul dietei traditionale ket, adica sa contina macronutrienti cu nivel crescut de grasime si scazut de carbohidrati.

“Scopul sau principal este sa incerce sa devina mai degraba o alimentatie bazata pe grasimi decat o dieta ketogenica traditionala” a declarat Thurlow .

“Postul poate contribui la accelerarea procesului de intrare in starea de ketoza”, a explicat Tony Castillo, licentiat, master si consultant in nutritie pentru RSP Nutrition.

“In mod normal este nevoie de 2 pana la 4 zile pentru a intra in starea de ketoza daca consumi mai putin de 50 de grame de carbohidrati pe zi”, a continuat el, subliniind ca sunt mai multi factori, de la ceea ce mananci pana la varsta si nivelul de activitate, care pot extinde perioada de timp necesara pentru a intra in ketoza.

Chiar daca prin Speed Keto vei putea intra mai repede in starea de ketoza bazata pe arderea grasimilor, un numar mai scazut de kilograme afisat pe cantar poate fi un indiciu gresit.

“De vreme ce traditionala dieta keto si Speed Keto se concentreaza pe (consumul de) grasimi, corpul tau va elimina mai multa apa deoarece grasimilor nu le place apa. Asta inseamna ca scaderea in greutate pe care o vei vedea pe cantar este mai mult ca sigur o scadere a cantitatii de apa sau chiar a greutatii muschilor, si nu o scadere reala a grasimilor”, a spus Castillo.


O astfel de dieta extrema vine la pachet cu dezavantaje.

Cu toate ca prin aceasta dieta ai putea intra mai repede starea de ketoza, am rugat expertii sa enumere cateva dezavantaje ale dietei Speed Keto.

“Astfel de programe de alimentatie sunt de obicei nesustenabile si o adevarata provocare sa fie urmate pe termen lung”, a spus Castillo.

 Chiar respectarea protocoalelor keto cand luam masa in oras cu prietenii poate fi o provocare. Cu Speed Keto, cei care tin dieta sunt supusi testului de a manca o singura data pe zi.

Castillo scoate in evidenta si efectele pe termen lung ale dietei keto si prin urmare cele ale dietei Speed Keto sunt necunoscute.

Este foarte important sa tii cont si de obiectivele sanatatii tale inainte sa alegi un program de slabit. De exemplu, Speed Keto si traditionala dieta keto pot ingreuna cresterea in masa musculara.

Este posibil chiar sa ai o senzatie de “gripa keto”, simptome asemanatoare cu gripa temporara cauzate de intrarea in starea de ketoza, care te face sa te simti letargic.

Conform spuselor lui Thurlow, Speed Keto “nu este o folosofie nutritionala sustenabila sau sanatoasa” si ar trebui urmata doar pe termen scurt, sau chiar deloc.

“Ingrijorarea mea ar fi ca majoritatea oamenilor ar acumula prea putini macronutrienti in timpul scurtei perioade de alimentare si asta ar putea contribui la atrofierea muschilor, precum si la catabolism sau sarcoscopia si la factori de stres ai tiroidei, adrenalini sau hormoni sexuali”, a spus Thurlow.

“[Aceasta dieta] este extrem de bio-individuala, adica fiecare are diversi factori care o pot transforma intr-o strategie de succes sau de esec” a spus ea.

Dincolo de protocoalele keto, cerinta unei singure mese pe zi (OSMZ) nu functioneaza la toata lumea.

Thurlow mentioneaza ca in timp ce anumite persoane pot trai cu OSMZ, “multi altii nu pot asimila toti macronutrientii pentru o intreaga zi dintr-o singura masa, iar altii se simt prea plini sau se simt incomfortabil sa consume atat de multa mancare odata.”

Pe langa efectele fizice, ciclul post-urmat de o cantitate mare de mancare poate sa nu fie tocmai bun pentru sanatatea mentala a unor persoane.

“Cand programele de slabit integreaza postul intermitent, este important sa tinem cont de modul de alimentatie din trecut, deoarece postul intermitent poate sa nu fie o solutie ideala in cazul unei persoane cu o istorie plina de tulburari de alimentatie,” a subliniat Castillo.

Daca consideri ca elementele dietei Speed Keto precum postul intermitent sau OSMZ sunt potrivite pentru tine, sa stii ca le poti aplica si intr-o dieta mai echilibrata.

“Postul intermitent poate fi combinat cu multe dintre programele de alimentatie de mare succes, nu doar cu Keto,” a spus Thurlow.