Acasă Cool Cele mai bune 4 locuri de muncă pentru persoanele care suferă de...

Cele mai bune 4 locuri de muncă pentru persoanele care suferă de anxietate

Unele locuri de muncă sunt mai bune decât altele pentru persoanele cu anxietate. De exemplu, de fiecare dată când cineva mă întreba ce vreau să mă fac când voi fi mare, răspunsul meu a fost întotdeauna același. „Voi fi un spion”, acum le-aș spune că am ajuns destul de aproape.

După ce am terminat facultatea, am câștigat o bursă la o universitate din Anglia pentru master, am călătorit foarte mult și am solicitat imediat după absolvire un loc de muncă la Agenția Centrală de Informații. Nu mă așteptam la nimic, dar când am primit într-o zi un apel telefonic de la un număr blocat, solicitând programarea unui interviu, m-am aruncat în vârtej.

Aceasta era meseria mea de vis. Când eram copil, făceam „lecții de spion” cu cel mai bun prieten și îmi petreceam ore întregi citind enciclopedia și dicționarul pentru a învăța tot ce puteam cu privire la orice subiect considerat de mine relevant, la 12 ani. După interviul telefonic, am aflat că am trecut la următoarea etapă. Visele mele s-au împlinit, doar că …  asta nu s-a întâmplat. (Sau eu sunt cel mai rău spion din lume.)


Deci ce s-a întâmplat? Ce m-a oprit să-mi urmăresc visul?

Mi-am dat seama că acea meserie era nepotrivită pentru personalitatea mea și pentru ceea ce îmi doream în viață. Sunt o persoană destul de anxioasă și la doi ani după ce mi-am retras cererea din CIA am fost diagnosticată cu o tulburare de panică. Și atunci, m-am gândit: o viață plină de intrigă, deși probabil nu ar semăna cu ceea ce vedem în filme, sigur nu mi se potrivește.

A avea anxietate nu înseamnă că nu aș face o treabă grozavă în acea meserie sau orice altă meserie pe care am decis să o am, dar când vine vorba de anxietate există anumite locuri de muncă mai potrivite și mai puțin agitate.

Găsirea unui loc de muncă unde vă place ce faceți poate fi incredibil de dificilă. Pentru oricine se luptă cu tulburarea de anxietate socială (SAD), găsirea unui loc de muncă unde pur și simplu te simți confortabil poate fi aproape imposibil ”, spune Kara Fasone, doctor, SHRM-SCP.

Locurile de muncă ce implică flexibilitate și un grad de control asupra nivelului interacțiunii sociale oferă medii mai puțin probabile să agraveze simptomele SAD. Asta nu înseamnă că ar trebui să evitați orice loc de muncă ce implică un oarecare grad de interacțiune socială; mai degrabă, ar trebui să acordați prioritate găsirii unui rol flexibil care vă încurajează să interacționați cu alții din când în când.


Deci, care sunt locurile de muncă potrivite pentru persoanele cu anxietate?

Este într-adevăr foarte important să înțelegem în ce parametri se încadrează anxietatea dvs. pentru a începe să vă gândiți la un mediu de lucru care va fi o alegere ideală”, spune Julie Gurner, psy.D., doctor în psihologie clinică.

„De exemplu, dacă vă luptați cu anxietatea socială, ar putea exista o serie de opțiuni din care să vă faceți un venit solid, care să nu vă provoace stres nejustificat.”


Lucrător la distanță / angajat independent

„Se pare că tot mai multe locuri de muncă digitale, de la distanță apar în fiecare zi. Companii precum Buffer și Zapier oferă potențialilor angajați capacitatea de a lucra de la distanță 100% într-o mare varietate de posturi, de la dezvoltare de software la resurse umane și până la marketing”, spune Fasone.

Dezavantajul de a lucra de la distanță? Este ușor să vă blocați în propria bulă, ceea ce ar putea ajunge să vă înrăutățească anxietatea în timp, explică Fasone.


Trainer pentru câini / lucrător în îngrijirea animalelor

O altă opțiune excelentă pentru persoanele cu anxietate socială: lucrul cu animalele! Deși acest lucru nu elimină interacțiunea umană în întregime (deoarece, știți, animalele de companie au proprietari), acestea pot reduce nivelul de interacțiune socială zilnică.

Locurile de muncă ce implică animale, interacțiunea cu mai puțini clienți (comerțul cu amănuntul) și independența crescută sunt opțiuni grozave pentru oricine suferă de anxietate.


Profesionist în informatică

Sigur, va fi necesar un anumit nivel de interacțiune socială în timp ce lucrați cu un client sau colaborați cu o echipă, dar veți putea să vă flexibilizați abilitățile analitice fără a fi nevoie să vă preocupați prea mult de comunicarea constantă sau de serviciul pentru clienți”, spune Fasone.

Lucrătorii tehnici – fie că sunt ingineri software, administratori ai bazelor de date sau chiar designeri grafici – petrec mult timp concentrați pe ceea ce fac sau construiesc, ceea ce înseamnă mai puțină interacțiune față în față decât în mod obișnuit.


Alte locuri de muncă cu caracteristici solitare

Există o mulțime de locuri de muncă ce necesită o interacțiune socială mai redusă, fără a provoca stres. Acest lucru ar putea însemna să lucrați în amenajare, întreținere, mentenanța, mecanic sau chiar alegeți un loc de muncă cu o interacțiune un pic mai redusă, cum ar fi un terapeut sau maseur.

Dacă sunteți în căutarea unei oportunități care să vă permită să lucrați independent, este doar o problemă de a găsi lucrul cel mai potrivită pentru dvs. Personal, îmi place să lucrez de la distanță, dar cunosc alte persoane cu anxietate care au nevoie de un fel de structură de job de birou pentru a le menține motivate.

Oricum, anxietatea la locul de muncă trebuie să se întâmple – da, chiar dacă lucrați în pijamale – și doar pentru că vă simțiți stresați sau anxioși la muncă nu înseamnă neapărat că trebuie să vă schimbați locul de muncă. (Deși și asta este foarte bine.)


Este important să învățați cum să faceți față anxietății la locul de muncă

Deseori, oamenii nu își dau seama că mediul lor de muncă nu trebuie întotdeauna să „li se întâmple” și că pot juca un rol activ pentru a-l schimba, puțin câte puțin pentru a își crea o experiență mai bună”, spune Gurner.

Asigurați-vă că vă angajați, în ritmul dvs., în respectarea unor termene realiste privind volumul de muncă atunci când sunteți de acord cu sarcinile. Oamenii care se luptă cu anxietatea vor dori adesea să-i mulțumească pe ceilalți și pot avea tendința de a-și asuma prea multe sarcini în timp prea scurt.

Sunt total vinovată pentru că evit persoanele și a situațiile care mă fac să mă simt anxioasă, dar asta poate înrăutăți lucrurile de fapt. În schimb, Fasone sugerează să vă confruntați cu anxietatea în porții mici.

Indiferent dacă vă oferiți voluntar pentru a susține o prezentare într-o mică ședință de lucru sau, pur și simplu, faceți un compliment unui coleg de serviciu înainte de a pleca la prânz, cu cât depuneți mai mult efort, cu atât devine mai ușor să faceți față anxietății în mod regulat.

Indiferent de tipul de muncă pe care îl căutați, important este să faceți ceea ce funcționează pentru dvs. ca persoană. Pentru mine, reducerea anxietății este un proces continuu și în timp ce am descoperit ce tip de muncă funcționează cel mai bine pentru mine, acest lucru a fost doar o piesă din puzzle, dar a avut un impact general enorm asupra mea.

Scris de Jandra Sutton, autor, istoric si speaker motivational. Urmareste-o pe Instagram!