Acasă Produse Cantarele inteligente merita? Recenzii & Ghidul Cumparatorului

Cantarele inteligente merita? Recenzii & Ghidul Cumparatorului

Cum toate lucrurile din viata noastra incep sa comunice intre ele, cele din baie nu pot decat sa urmeze exemplul. Cantarele inteligente sunt cele mai importante dispozitive conectate din acea incapere a casei si exista o multitidine de optiuni disponibile.

Cantarele inteligente cu conexiune se sincronizeaza cu diferite aplicatii de pe smartphone-ul dumneavoastra pentru a va ajuta sa tineti o evidenta a fluctuatiilor de greutate, a scaderii in greutate, a grasimilor din corp si a altor probleme legate de sanatate.

Veti vedea ca multe dintre cantarele inteligente sunt optimizate pentru anumite aplicatii sau dispozitive portabile. De exemplu, Fitbit Aria 2 este creat pentru aplicatiile de Fitbit si se va potrivi cel mai bine cu dispozitivele portabile Fitbit.

Pentru cativa cumparatori, brandul va parea atractiv. Totusi, exista multe tipuri de cantare care nu necesita dispozitive portabile si/sau vor putea fi sincronizate cu o gama larga de aplicatii.

Pretul pentru un cantar inteligent incepe de sub 250 lei si poate ajunge pana la 2500 lei. Am aruncat o privire asupra numelor de top si asupra celor mai bine cotate branduri pentru a va oferi acest ghid explicativ de achizitie a unui cantar inteligent.


Top 5 cantare inteligente pe care le recomandam

Ce cantar ar trebui sa cumparati?

Pentru multi cumparatori, un eco-sistem actual (precum Garmin, Fitbit, Polar, etc), ajuta mult in luarea unei decizii.

Sa ramaneti pe un brand pe care il cunoasteti si deja il folositi este uneori cel mai usor lucru, mai ales daca sunteti multumit de modul in care functioneaza acesta. Avand aceeasi marca, asocierea si partajarea vor fi mai usoare per ansamblu.

Alte avantaje sau dezavantaje ar putea fi pretul sau integrarea aplicatiei. Anumite cantare inteligente au o compatibilitate foarte limitata cu aplicatiile, fortand utilizatorii sa ramana la aplicatia brevetata pentru a avea cele mai bune rezultate.

Totusi, anumite cantare, precum cele alese in top, sau Nokia Body+, sunt compatibile cu majoritatea aplicatiilor de top din domeniul fitness-ului (Nokia este compatibila cu peste 100 de aplicatii).

Daca doriti sa cumparati la un pret mult mai mic decat cele ale cantarelor premium, exista o multitudine de optiuni atractive care va ofera date complexe la un pret rezonabil. De exemplu, cantarul Yunmai ofera caracteristicile unui cantar inteligent la un pret accesibil.

In cele din urma, totul se rezuma la caracteristicile si datele de care aveti nevoie si ceea ce va doriti din partea unui cantar inteligent cu functii de conectare.

Exista atat de multe optiuni incat veti gasi cu siguranta unul pe masura bugetului si nevoilor dumneavoastra specifice.


Withings Nokia Body+ Body Composition cu Wi-fi

La origine a fost un cantar Withings, inainte sa il cumpere Nokia, iar modelul Body + se bucura de recenzii bune si are un pret atractiv pentru un cantar inteligent. Recunoaste pana la 8 utilizatori individuali si se va actualiza automat pentru fiecare persoana. Este compatibil cu iOS si Android si ofera conexiune Bluetooth si Wi-Fi.

Modelul Body + ofera utilizatorilor o imagine explicativa a compozitiei corpului prin masurare si tinerea evidentei:

  • Greutatii;
  • Grasimii din corp;
  • Procentului de apa;
  • Masei musculare si osoase.

Aplicatia, cunoscuta sub numele de Health Mate ofera evidenta si tendinte si pune la dispozitia utilizatorilor optiuni prin care sa isi seteze obiective, sa tina o evidenta a nutritiei si sa gestioneze un aport de calorii zilnice. Pe langa Health Mate, puteti sa sincronizati modelul Body+ si datele de pe acesta cu alte peste 100 de aplicatii destinate sanatatii.

Mai exista un model de cantar inteligent de la Nokia, numit Cardio Body. Costa cu 300lei mai mult si, pana recent, principala diferenta era o optiune numita Pulse Wave Velocity (PWV), care masoara viteza fluxului sanguin si ofera informatii suplimentare utilizatorilor. Oricum, Nokia va elimina aceasta caracteristica din modelul Body Cardio. Acum sunt mici diferente intre cele doua cantare si cu siguranta aceste diferente nu merita cei 300lei in plus. Body+ este cea mai buna optiune a dumneavoastra.


FitBit Aria 2

Bineinteles, cel mai mare avantaj pe piata al modelului Aria este faptul ca Fitbit il produce. Daca aveti un Fitbit, acesta se va sincroniza fara probleme cu aplicatiile si datele dumneavoastra si va fi simplu sa tineti o evidenta a schimbarilor si a progresului pe care il inregistrati. Aria va va arata:

  • Greutatea;
  • Procentul de Grasime in Corp;
  • Masa Musculara;
  • IMC.

Modelul Aria permite utilizatori multipli (pana la 8) si asigura confidentialitatea datelor individuale. O diferenta intre acesta (la fel ca si cantarul Nokia) si cantarele mai ieftine este capacitatea de a se conecta prin Wi-Fi si nu doar prin Bluetooth. Acest lucru permite o criptare mai buna a datelor si pentru asta este mult mai atractiv pentru anumite persoane.

Totusi, exista multe plangeri la adresa acestui model de cantar. Multi utilizatori il considera ca fiind plin de erori, iar altii au observat neconcordante in masuratori. Primul model Aria a avut multe probleme, iar lansarea celui de-al doilea model de catre Fitbit i-a determinat pe fani sa spere ca toate bubele au fost rezolvate. Insa se pare ca nu este in totalitate asa. Modelul Aria si-ar putea merita banii (in jur de 500lei) pentru fanii inraiti Fitbit care cauta o simpla integrare in aplicatia lor Fitbit. Pentru altii, pe care ii afecteaza pretul sau posibilele probleme, exista alte cantare care se pot sincroniza cu aplicatia Fitbit, astfel ca veti putea gasi cu siguranta o alternativa.


Cantarul inteligent Xiaomi Mi

Bratarile fitness Xiaomi Mi sunt niste dispozitive de monitorizare renumite pentru pretul mic, iar popularitatea acestora a crescut tot mai mult in ultimii ani. La fel ca bratara Mi, cantarul inteligent Mi este ieftin si inglobeaza optiunile de baza fara alte impopotonari.

Monitorizeaza greutatea si IMC si stocheaza pana la 19 profiluri de utilizatori.

Are un pret similar cu Yunmai si Eufy, insa nu ofera atat de multe date precum cele doua. Totusi, in fata anumitor cumparatori, avantajul pe piata este reprezentat de brandul Xiaomi si aplicatiile create de acesta –  este foarte simplu si comod de folosit daca detineti deja produse Xiaomi.

Cantarul si aplicatia va ajuta sa va atingeti anumite obiective prestabilite (precum scaderea in greutate) si puteti adauga cateva detalii in plus despre forma corpului si tipul de alimentatie, dar si altele.

Recenzorii subliniaza ca este precis si usor de setat.


Polar Balance

 Tehnic vorbind, acest cantar este numit si “serviciul de gestionare a greutatii” si este creat sa fie compatibile cu dispozitivele portabile Polar (precum Loop 2 si altele) si sa se conecteze la acestea prin Bluetooth.

Va inregistreaza informatiile si va ghideaza spre setarea obiectivelor. De vreme ce ofera optiuni pentru greutate si IMC, cand este folosit ca serviciu de gestionare a greutatii, este o idee destepta si ajutatoare.

Cand sunt sincronizate complet, aplicatia va arata obiectivele personale de activitate care va ajuta sa ajungeti la greutatea dorita. Va trebui sa inregistrati in aplicatie si aportul de mancare pentru a va asigura ca progresul si obiectivele sunt inregistrare cu precizie.

In esenta, acest cantar este cu adevarat util doar celor care sunt dependenti de  eco-sistemul Polar.  Din moment ce cantarul se va sincroniza doar cu aplicatia MyFitnessPal, exista alte cantare care va pot oferi mai multe optiuni si costa mai putin. Iar daca nu folositi deja aplicatiile si gadget-urile Polar, nu exista o mare atractie pentru acest tip de cantar. Totusi, daca deja sunteti utilizator de Polar, acesta ar putea reprezenta produsul perfect pentru dumneavoastra.