Acasă Sanatate 5 Motive Pentru Care Scorțișoara Trebuie să fie în Sertarul Tau de...

5 Motive Pentru Care Scorțișoara Trebuie să fie în Sertarul Tau de Condimente

Ridicați mâna dacă știați că există mai mult de o specie de scorțișoară!

În mod surprinzător, există mai mult de 300 de specii din familia scorțișoarei. Dar una dintre ele, scorțișoara Ceylon, iese în evidență.

Scorțișoara de Ceylon este una dintre cele mai căutate scorțișoare din întreaga lume și poate avea multiple beneficii pentru sănătate.


Ce este scorțișoara Ceylon?

 Scorțișoara Ceylon – denumirea științifică Cinnamomum zeylanicum sau C. verum – provine din arborele de scorțișoară Ceylon, care este originar din Sri Lanka.

Scorțișoara, condimentul, este făcută din scoarța interioară a copacului. Felurile de scorțișoară delicioase pe care le știm și le iubim sunt de fapt bucăți de scoarță rasă din copac. Scorțișoara măcinată este, desigur, scoarța interioară care a fost măcinată și transformată într-o pulbere.

Multe persoane consideră că scorțișoara Ceylon are o calitate superioară față de alte tipuri de scorțișoară. Are un gust mai subtil, este mai dulce și este uneori numită „scorțișoară adevărată”. De asemenea, are și un preț mai mare.

Spre deosebire de alte tipuri de scorțișoară, Ceylon are cantități minuscule (practic inexistente) de cumarină – un compus aromatizat găsit în alte tipuri de scorțișoară care poate fi periculos pentru organism în cantități mari. Acest lucru face ca Ceylonul să fie o alegere mai sigură dacă intenționați să folosiți scorțișoara.


Avantajele scorțișoarei Ceylon

Scorțișoara de Ceylon poate aduce beneficii sănătății, dar din păcate dovezile sunt destul de limitate.

Cea mai mare parte a dovezilor provine din studii de laborator și din studii efectuate pe animale, deci nu putem să le luăm prea mult în serios.


Un control mai bun al glicemiei

Unele cercetări limitate realizate pe animale și în laborator sugerează că scorțișoara Ceylon vă poate îmbunătăți nivelul zahărului din sânge.

În plus, există unele dovezi, bazate pe oameni, care promovează utilizarea scorțișoarei ca tratament pentru diabet. Folosirea a 1 până la 6 grame pe zi poate ajuta la gestionarea nivelului de zahăr din sânge alături de alte medicamente, dar cu siguranță este nevoie de mai multe dovezi pentru a susține acest argument.


Colesterol mai bun

Conform studiilor efectuate pe animale, scorțișoara Ceylon poate avea un efect benefic asupra sănătății inimii prin reducerea colesterolului LDL (rău) și creșterea colesterolului HDL (bun).

Acesta este un factor benefic pentru scăderea riscului de boală cardiacă. Din păcate, această proprietate nu a fost testată la om.

 


Scăderea tensiunii arteriale

Un singur studiu realizat pe animale a arătat, de asemenea, că scorțișoara Ceylon ar putea reduce tensiunea arterială, iar unele studii pe termen scurt realizate pe oameni, au demonstrat efecte benefice ale scorțișoarei asupra tensiunii arteriale.

Dar, din nou, este nevoie de mai multe cercetări înainte de a putea înțelege cu adevărat modul în care scorțișoara Ceylon afectează tensiunea arterială.

 


Conținut de antioxidanți

Scorțișoara poate acționa ca un antioxidant, stabilizând radicalii liberi instabili, care se acumulează în timp, provocând inflamații și crescând riscul de boală cronică.

Antioxidanții pot neutraliza radicalii liberi, ajutând la prevenirea sau inversarea daunelor celulare pe care radicalii liberi le provoacă.

Într-un studiu realizat pe subiecți umani, scorțișoara Ceylon a crescut nivelul de antioxidanți și a îmbunătățit alți parametri ai activității radicalilor liberi.


Activitate antimicrobiană

Studiile efectuate în laborator arată că uleiul esențial de scorțișoară poate ucide unele bacterii dăunătoare, ciuperci și chiar paraziți.

Problema studiilor de laborator este că, de obicei, acestea implică probe cu doze foarte concentrate ale compusului studiat. Din păcate, nu putem face asta în lumea reală, așa că este greu de spus dacă scorțișoara Ceylon ar avea același efect într-un cadru mai realist.

(De asemenea, să nu beți ulei esențial de scorțișoară și să nu-l puneți pe piele. Provoacă arsuri!)


Unde găsești scorțișoara Ceylon?

Este posibil să nu găsiți scorțișoară Ceylon la magazinul alimentar, dar sigur este disponibilă online și la majoritatea magazinelor specializate.

Puteți cumpăra bețe de scorțișoară Ceylon, scorțișoară Ceylon măcinată sau capsule.

Capsulele vor fi probabil cel mai ușor mod de a lua în mod regulat o cantitate mare de scorțișoară Ceylon. Cu toate acestea, nu există suficiente cercetări pentru a susține administrarea de doze mari sau utilizarea scorțișoarei Ceylon pe termen lung.

Orice ați alege, promiteți-ne doar că nu veți încerca să depășiți dozele recomandate.

 


Efectele secundare și riscurile utilizării scorțișoarei Ceylon

 Scorțișoara Ceylon este destul de sigură dacă o folosiți la gătit sau în ceai, dar suplimentele sunt puțin mai riscante.

Din fericire, suplimentele de scorțișoară Ceylon sunt mai sigure decât alte suplimente de scorțișoară, deoarece conțin doar urme de cumarină, substanță care poate interfera cu medicamentele de subțiere a sângelui și poate provoca leziuni hepatice, dacă este administrată în doze mari.

Cu toate acestea, se știu puține despre efectele pe termen lung ale suplimentării cu scorțișoară, așa că ar trebui să utilizați în continuare doar doze mici și să evitați utilizarea pe termen lung.

Din cauza tuturor necunoscutelor, femeile însărcinate și care alăptează ar trebui să evite scorțișoara Ceylon și suplimentele de scorțișoară Ceylon.

În cele din urmă, nu ar trebui să consumați ulei esențial de scorțișoară sau să-l aplicați pe piele – mai ales dacă nu este diluat. Uleiul de scorțișoară este periculos deoarece poate provoca arsuri.

Dacă aveți nelămuriri cu privire la administrarea scorțișoarei Ceylon, asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră de familie.


Concluzii

 Scorțișoara Ceylon este un tip apreciat de scorțișoară cu un conținut mult mai mic de cumarină decât alte tipuri. Poate avea un potențial antioxidant, dar, din păcate, există puține cercetări care să susțină multe dintre afirmațiile referitoare la beneficiile sale.

Folosiți scorțișoara Ceylon pentru a adăuga aroma de „scorțișoară adevărată” preparatelor dvs. culinare. Folosirea de suplimente nu pare să vă fie necesară.