Acasă Familie 5 Mame Celebre care își hrănesc copiii cu o combinație de lapte...

5 Mame Celebre care își hrănesc copiii cu o combinație de lapte praf și matern

Poate fi dificil să vezi postări pe rețelele de socializare care laudă ceva ce ai vrut să faci, ai încercat să faci, nu ai putut să faci sau ai ales să nu faci, deoarece nu era cea mai bună alegere pentru copilul tău.

De aceea, este important (luna aceasta și în fiecare lună) să ne amintim că, deși este recomandată alăptarea, Colegiul American de Obstetricieni și Ginecologi recunoaște, de asemenea, oficial că mama unui copil „are dreptul de a decide dacă a alăpta, a adopta o hrănire mixtă folosind lapte praf și matern sau doar lapte praf este soluția ideală pentru ea și copilul ei.


Există mai mult de o cale de a hrăni copilul, iar aceste cinci mame celebre o demonstrează

1. Jessica Alba

Fondatoarea Honest Company a început prin a-i alăpta pe toți cei trei copii ai ei înainte de a recurge la lapte praf pentru fiecare dintre ei. În iulie, ea a spus că alăptarea ultimului său fiu, Hayes, a fost o provocare deosebită din cauză că nu avea destul lapte. „Am simțit că am cel mai mult lapte pentru Honor și apoi a fost mai puțin pentru Haven și chiar mai puțin pentru Hayes. Și asta a fost greu pentru mine”, a explicat ea.

Orarul de lucru solicitant a fost un factor pentru ca Alba să nu poată alăpta pe niciunul dintre copiii ei atât timp cât și-ar fi dorit, dar a făcut ceea ce a funcționat pentru familia ei și dorește ca și alte mămici să recunoască ce e mai bine.

În cartea ei, The Honest Life: Living Natural and True to You, Alba scrie: „Orice ai face, ai încredere că faci tot ce poți pentru copilul tău.”

👏👏👏


2. Kim Kardashian

Mama a trei copii a vorbit deschis despre modul în care alăptarea a devenit dificilă, când a trecut de la a fi mama unui copil, la a avea mai mulți. Poate fi dificil atunci când atenția și timpul tău sunt împărțite, iar în 2016, Kim a declarant că a încetat să îl alăpteze pe al doilea copil, Saint, destul de devreme întrucât se temea că cel mare, North, se simțea exclus.

Asta demonstrează că există o mulțime de motive pentru care o mamă poate opri alăptarea și niciun motiv nu trebuie judecat.


3. Khloe Kardashian

Când s-a născut True, Khloe a alăptat ca sora ei Kourtney, dar în cele din urmă luat-o pe urmele lui Kim și a trecut la lapte praf. Ea a dezvăluit decizia în timpul unei conversații pe Twitter cu un follower care a întrebat dacă folosea pompă pentru extragerea laptelui în timpul lucrului. „A trebuit să încetez alăptarea”, a răspuns Kardashian. „Mi-a fost foarte greu să mă opresc (emoțional), dar nu funcționa pentru corpul meu, din păcate.”

Ea a împărtășit mai multe aspecte în care se pot regăsi multe mame care iau aceeași decizie. „M-am luptat mult pentru a încerca să continui, iar atunci când m-am oprit, mi-am dat seama ce ușurare era să nu mă mai stresez și îngrijorez,” a scris Khloe. „Orice secundă de liniște aveam, mă stresam că trebuie să produc mai mult lapte pentru următoarea alăptare”.


4. Tia Mowry

Ca și Alba, Mowry plănuia să-l alăpteze pe cel mai mare, fiu al său, Cree, dar corpul ei avea alte planuri.

„Nu am reușit să-l alăptez Cree prea mult timp din cauză că nu aveam destul lapte! Cu toate acestea, de data asta, am destul”, a spus ea adăugând o fotografie recentă cu ea și celălalt copil, Cairo.

Mowry consideră că „o mulțime de ceaiuri, apă, fenugreek și o dietă bogată în proteine” o ajută să alăpteze de data aceasta (dar cercetătorii nu pun la fel de mult accent pe puterea fenugreek de a spori producția de lapte, ca și Mowry).


5. Whitney Port

A trecut aproape un an de când Whitney Port a postat un videoclip emoționant pe Instagram de 8 minute despre durerea pe care a simțit-o în timp ce îl alăpta pe fiul ei cel mic, Sonny.

„Am ajuns la un punct la care nu mai puteam suporta”, explică vedeta în lacrimi,  „mi-am spus: nu mai pot face acest lucru. Mă simt ca și cum cineva îmi taie sfârcul cu sticlă.”

Durerea fizică pe care a simțit-o a fost o provocare pentru Port, la fel și durerea emoțională, deoarece realitatea nu a fost conformă cu așteptările ei. „Am tot încercat și am suferit de acea vinovăție auto-impusă datorată faptului că am renunțat pe care o simt atât de multe mame” a scris Port mai târziu pe blogul ei.

View this post on Instagram

I'm not obsessed with breastfeeding. There. I said it. Don't get me wrong, I LOVE the fact that my baby is getting all the amazing nutrients from my milk and that I am literally giving him life, but it has been quite the challenge. A challenge I didn't feel prepared for at all. In this Chapter of I Love My Baby But… I discuss my trying journey through breastfeeding. I have gained so much confidence just through the support you guys have given me, so if any of this rings true or you have any tips, I am all ears. We mothers have to be there for each other. I sincerely believe this community is what has given me the confidence to feel I am not doing anything wrong. Yes, there are times the opinions and judgements of other seep in, but then I remember I have you guys and it makes all the difference. I am really looking forward to reading all the comments and tips this week. I need them more than ever. Click the link in bio to watch full video. XOXO

A post shared by Whitney Port (@whitneyeveport) on

„Din anumite motive, mi-am spus că vreau să rezist până la 6 luni, dar am ajuns la 5 luni și chiar nu mai puteam face asta. M-am sacrificat prea mult și a fost doar în detrimentul meu. La încurajarea soțului meu am decis în sfârșit să încetez să mă chinui și să găsesc o alternativă care să-l hrănească pe Sonny la fel de bine”, a scris Port.

Mămicilor, deși s-ar putea să aveți impresia că toată lumea din jurul vostru își hrănește copilul doar alăptând, nu uitați că nu este întotdeauna așa, după cum o demonstrează și aceste mame celebre.

Indiferent că alăptați exclusiv, folosiți pompa pentru alăptare, suplimentați cu lapte praf sau folosiți numai lapte praf, vă hrăniți copilul în cel mai bun mod posibil. Asta este ceea ce contează!